Tuesday 23 January 2018

Kesätyö ja harjoittelupaikat 2018

Sodankylän geofysiikan observatoriolla on taas tänä vuonna tarjolla kesätyö- ja harjoittelupaikkoja liittyen observatorion toimintaan joko Sodankylässä ja Oulussa. Tyypillisesti opiskelijat ovat luonnontieteellisiltä (fysiikka, geofysiikka, matematiikka) tai teknillisiltä aloilta liittyen instrumenttiprojekteihin tai mittausinfrastruktuurien rakentamiseen tai ITC-projekteihin.

SGO:lla on tällä hetkellä käynnissä useita instrumenttiprojekteja, jotka ovat tulossa asennusvaiheeseen vuoden 2018 aikana kuten RLAB-hankkeen uudet spektririometrien ja EIRA-hankkeen tutkavastaanottimien asennus- ja käyttöönotto. Projektit tarjoaa mahdollisuuden päästä matkaan uusien mittaustekniikoiden soveltamiseen ionosfääritutkimuksessa. Vuoden 2018 aikana alkaa myös EISCAT_3D -järjestelmän rakentaminen Enontekiön Karesuvantoon.

KAIRA-aseman HBA-antennikentän kasausta Kilpisjärvellä heinäkuussa 2011.
Aiempina vuosina kesätyöntekijät ovat osallistuneet muun muassa KAIRA-aseman rakentamiseen, havaintoyksikön mittaustoimintaan liittyviin lomasijaisuuksiin ja mittauksiin liittyviin tutkimusprojekteihin jatkaen aina opinnäytetöihin yhteistyössä SGOn kanssa ja edelleen tutkijanuralle. Monille harjoittelijoille SGO on ollut ensikosketus tutkimusmaailmaan. Useat SGO:lla harjoittelijana opiskeluaikana työskennelleet ovat myöhemmin työllistyneet alalle mm. Ilmatieteen laitokselle.

Tänä vuonna SGO palkkaa 3-4 opiskelijaa pääsääntöisesti kesäkaudelle. Haku on avoinna 28.2.2018 saakka ja hakemuslomakkeen löydät täältä:

http://www.sgo.fi/Contact/ContactUs_f.php

Lisätietoja voit tiedustella SGO:n henkilökunnalta ja itse hakemusten suhteen Jyrki Manniselta. SGO:n yhteystiedot löydät täältä:

http://www.oulu.fi/sgo/node/18872

No comments:

Post a Comment