Saturday 3 September 2016

Sodankylässä uusi opetussuunnitelma tulee tutuksi kolmen kunnan yhteisellä veso-koulutuspäivällä

Sodankylän keskustassa ja geofysiikan observatoriolla kisaa 120 opettajaa kolmesta kunnasta Ällistyttävässä Rallissa joukkueina leikkimielisesti toisiaan vastaan lauantaina 3.9.2016. Päivään osallistuvat Pelkosenniemen, Savukosken ja Sodankylän opettajat.

Kisailun tavoitteena on oppia uuden opetussuunnitelman edellyttämiä taitoja
Ällistyttävässä Rallissa on niitä elementtejä, joita oppimiseen halutaan tuoda: tietotekniikan käyttö, monialaiset oppimiskokonaisuudet, ilmiöpohjainen oppiminen, toiminnallisuus ja yhteistyö koulun ulkopuolisten tahojen kanssa. Mukana järjestelyissä ovat Sodankylän kunnan lisäksi Sodankylän Geofysikan Observatorio, Simonen Oy ja IlonaIT.

"Raskaan ops-prosessin jälkeen oli syytä tarkastella uudestaan myös opettajien veso-koulutuksia. Haluamme järjestää veso-päivän, joka olisi samalla innostava ja virkistävä. Jos tavoitteenamme on, että opettajat kannustavat oppilaita aktiiviseen,  itsenäiseen oppimiseen, miksi emme opettajien vesoissa toteuttaisi samaa periaatetta?" toteaa Sodankylän kunnan sivistystoimenjohtaja Risto Varis.

Apuna Seppo.io -mobiilipelijärjestelmä

Sodankylän vesossa opettajat suunnistavat joukkueina hyödyntämällä mobiilioppimisen työvälineitä sekä Suomessa kehitettyä Seppo.io-mobiilipelijärjestelmää, joka mahdollistaa tehtävien ratkaisun valokuvina, videoina, äänenä tai tekstinä. Peliin on yhdistetty myös muita, jokaisen kännykästä löytyviä hyötysovelluksia.

No comments:

Post a Comment